Ieder jaar maak ik datzelfde grapje, ieder jaar weer. Zo rond 3 januari zeg ik altijd: “het is gelukkig nieuwjaar”, daarmee aangevend dat ik blij ben dat het nieuwe jaar begonnen is en we eindelijk van al die feestdagen af zijn. Feest-dagen noemen ze ze. Ik weet niet hoe het jullie is vergaan maar ik kan het “feest” in die dagen de laatste jaren niet meer zo voelen.

Nou ben ik sowieso niet al te lovend over het afgelopen jaar. 2006 was niet mijn jaar, ik zeg het maar eerlijk. Laten we eerlijk zijn: wat waren de hoogtepunten van 2006? De gouden plak van Marianne Timmer? Het winnen van het EK voor onvolwassenen door de Oranje-jeugd? De val van het kabinet over een liegend kamerlid? Het zal aan mij liggen maar ik zie de hoogtepunten niet overal om me heen. Saddam is opgehangen. Aan het galgje. Zeker teveel verkeerde letters gekocht. Voor sommigen in Irak misschien een hoogtepunt maar voor mij toch niet DE kerstgedachte. En daarom, lieve lezers en lezeressen, gaat het circus Van Leeuwen het in 2007 even heel anders doen. Vanaf nu alleen maar LEUKE dingen. “Positivism” zou ik willen zeggen als het niet zo lastig uit te spreken was. Ieder jaar neem ik mij voor om eens goede voornemens te maken en dus ga ik dat dit jaar ook écht doen. 2007 wordt een topjaar! Ik heb zojuist via een goede vriend van mij een spiksplinternieuwe, méga leuke website (www.petervanleeuwen.nl) gekregen, dus dat is stap één. Maar dan zijn we er nog niet! Nou is het altijd lastig om dingen te voorspellen (vooral als het de toekomst betreft) maar ik zie 2007 al helemaal voor me: De Positivism-rage heeft toegeslagen bij iedereen in Nederland. Hanggroepjongeren gaan opeens eens wat ondernemen, oudere dames kunnen met open tassen weer winkelen en kunnen weer aan willekeurige jongeren vragen: “ik heb mijn bril niet bij me, kunt u misschien even een tientje uit mijn portemonnee pakken?” en die dames krijgen dan ook daadwerkelijk dat tientje PLUS de rest van de inhoud van de portemonnee terug, zwembaden worden weer toegankelijk voor iedereen, meisjes worden niet meer seksueel betast in de buurt van de kleedruimtes en er zijn geen kansarme jongeren meer die bijvoorbeeld een spijker in de glijbaan van een tropisch zwemparadijs slaan, zoals in voorgaande jaren.

Ik zeg het jullie: 2007 wordt heel anders! De meest opvallende wending is wel het uitgaanspatroon: Positivism heeft enorm bijgedragen aan de feestvreugde! Zo rond mei 2007 zal het gebeuren: de eerste houseparty waarbij iedereen het naar zijn zin heeft! Iedereen! Zelfs de politie rookt tijdens het preventief fouilleren lekker een jointje. Ze hoeven niet meer scherp te zijn want er gebeurt toch niks! De clubs lopen barstensvol want na al die jaren ‘ieder voor zich’ blijkt het gevoel van ‘gezellig samen’ toch een stuk leuker. Het woord ‘vriendengroep” keert terug in het straatbeeld. Het woord “allochtonen” wordt definitief uit de Dikke Van Dale gehaald en wordt vervangen door “vrienden uit een ander land”. Rita Verdonk wordt DE publiekslieveling van Nederland na haar optreden bij Pauw en Witteman waarin ze vertelt nóg eens 26.000 asielzoekers te willen uitnodigen. Bij haar thuis! Die oude asielzoekers moeten natuurlijk nog steeds weg. Dat wel. De kranten zullen er vol van staan: 400.000 mensen op Dance Valley, de A9 wordt gebombardeerd tot Main Stage, tot groot genoegen van de omwonenden en Staatsbosbeheer. De sfeer zal ongekend zijn. Alle DJ’s staan in een soort Henny Huisman-setting met elkaar, arm-in-arm, dansend op het podium. Afgunst bestaat niet meer. Slechte DJ’s helaas nog wel, maar niemand stoort zich er meer aan! Zoals begin jaren 90.

In augustus 2007 zal het grootste nieuws volgen. Het grootste nieuws dat ooit in de geschiedenis van de mensheid is medegedeeld: ALLE RELIGIES WORDEN AFGESCHAFT! Frits Wester heeft op één of andere manier tóch weer de primeur in RTL Nieuws. Zijn hoofd glimt als nooit tevoren. Lachend zullen moslims en Joden aan één tafel zitten en in elkaars armen vallen. “Dat we al die jaren zo stom geweest kunnen zijn!” Hilariteit alom. Alle religies spreken af dat alle rare regeltjes worden geschrapt, dat iedereen vanaf nu in de God mag geloven die ze zélf willen geloven en één belangrijke regel geldt vanaf nu voor iedereen: van gangsterrapper tot Ali B, van pastoor tot Samir A: regel één uit de 10 geboden: “Gij zult niet doden”. En omdat iedereen zich daaraan MOET houden is er ook geen angst meer in de wereld. Osama Bin Laden laat zijn handige zwagers in New York twee nieuwe torens bouwen en George W. Bush huilt in een tv-toespraak dat dat smoesje over de massa vernietigingswapens achteraf misschien wel héél lullig was. Daarna zoenen ze elkaar vol op de mond en moet de aanwezige pers lachen omdat George W. Bush na de zoen zegt: “je baard prikt een beetje, haha”. De nieuwe wereld-orde is een feit. En dat allemaal in 2007!! In het artikel in de Telegraaf staat in een klein stukje op de 3e pagina: “Omslag in de wereld blijkt initiatief van Haagse columnist en DJ – van onze verslaggever – ” Ok, het is een klein stukje in de grootste krant van Nederland maar ik krijg in ieder geval ENIGE waardering en dat zie je niet bij alle genieën. In een korte reactie zal ik mogen zeggen: “hoe ik op het idee kwam? Tja, goede vraag. Ik bedoel….het kón toch ook niet langer zo doorgaan?”