Ieder nadeel heeft een voordeel. Door het zeer plotselinge vertrek bij Fresh FM heb ik opeens lekker veel tijd. Eén van de dingen op mijn To Do List was het uitzoeken van de vele krantenknipsels die mijn lieve moeder door de jaren heen had verzameld. En dat waren er nogal wat. Hartverwarmend om te zien met hoeveel zorg ze de knipselkrant bijhield. Ik heb de belangrijkste dingen ingescand en ik zal bij elk stukje een klein begeleidend tekstje maken deze zomer. Misschien vind je het leuk.

Disco/Dance Magazine 1986.

Van 1986 tot 1992 was ik (mede)eigenaar van de Airport Drive In Show, na eerst 2 jaar meegegaan te zijn als roadie… We draaiden overal en nergens, maar waren niet goedkoop. Voor de ‘grote’ show betaalde een school 999 gulden, hetgeen voor die tijd een belachelijk bedrag was. De meeste drive in shows deden het ook voor 150 gulden. Wij niet. Maar, het moet gezegd, ze kregen er ook wat voor; we hadden als één van de eerste drive in shows een grootbeeldvideoshow, waar “naast videoclips ook live beelden van uw zaal kunnen worden vertoond.” Dit laatste was een citaat uit het promo-boekje voor de Airport show. Een soort mini magazine met teksten als: “Voor een goed feest is goed licht- en geluid natuurlijk een vereiste. Bij Airport is alles, van de eindversterker tot de microfoon, van de hoogste kwaliteit.” Nou, als je dat gelezen had kón je niet anders dan boeken. Vonden wij.

In 1986 hadden wij de eer om als eerste (en naar later bleek: enige) drive-in show te verschijnen in het toentertijd zeer populaire vakblad Disco/Dance, eigenlijk de voorloper van DJ Mag. Dat was best een dingetje hoor. Fer Abrahams heette de journalist en die had zijn sporen wel verdiend in de popmuziek. Met dancemuziek had hij minder, maar hij kon dat goed van zich afzetten. Het werd een leuk artikel, wat natuurlijk naar onze smaak veel te weinig eer deed aan onze topprestatie. Het had allemaal wel wat stoerder gemogen.

Het was wel de eerste keer dat ik in een landelijk medium te vinden was. Zoals gezegd, het zou niet de laatste keer zijn want de knipselmap van mijn moeder zit tjokvol. Leuk om terug te lezen, al bekruipt me soms het gevoel dat ik over iemand anders aan het lezen ben. Het was een totaal ander leven. Ik had er geen seconde van willen missen, al is dat in de jaren 90 zeker wel gebeurd…;-)