Oké, weliswaar ingegeven door tijdgebrek: even een Column classic uit 2000. Aangezien het merendeel van de lezers van de Column deze nog niet gelezen heeft of misschien niet meer kan herinneren leek het me leuk om te kijken of er veel is veranderd in 4 jaar tijd:Een avondje uit…..”Hé, hoe izzut? Alles vet?””Cool Man. En jij, ben je hiervoor nog ergens geweest?””Ja, effe in de Chemistry. Was kut.””Ik vind Chemistry altijd kut. Saaie muziek.”Wel lekkere wijven. Maar voor de rest was het kut.””Wij zijn met een paar gasten naar Marcanti geweest. Was niet veel byzonders. Helemaal geen trance meer!””Ik was er vorige week. Werd kut gedraaid. Veel lekkere wijven. Dat wel””Met wie ben je hier?””Oh, een paar gasten van mijn werk. Eigenlijk zou Esther meegaan, maar die ging naar Zillion met een paar vriendinnen.””Zillion? Is ze niet goed bij dur hoofd? Kuttent man.” “Ja. Commerciële shit. Wel een kikke zaak.””Zeker. Veel lekkere wijven daar, niet normaal, die Belgen. En geil die chicks! Ik heb er nog een leggen dauwe op het parkeerterrein!””Meen je niet!””Ja joh, dat wijf was heet! En met die zachte 'g', ahh, man..geil! Zo, trouwens, moet je die zien! Heb die tieten!””Die heb ik al eens gehad. Dat wijf schreeuwt echt alles bij elkaar. Ik heb haar in de Lex ontmoet.””Mazzelaar. Ik ga zo nog effe naar de Lex. Vorige week vond ik het kut. Veel te veel fout publiek joh.””Ja, waar moet je anders heen? Die afters zoals vroeger in de Escape die heb je niet meer.””Escape was wel leuk. Daar was ik altijd uit mijn plaat! Die bankstelletjes…kon je heerlijk in wegzakken als je lag te knallen!””Ja, toen was het top. Maar sinds de verbouwing vind ik er geen reet meer aan. Aan die hele Escape niet.””Nee, ik ook niet. Kutpubliek man en slechte muziek. Van mij mogen ze die Marcello weer lekker naar de IT gooien. Daar heeft niemand last van hem.””Hahaha…ja, dat loopt voor geen meter meer, hè? De IT is helemaal over hoor ik. Ja, ik ben al jaren niet meer geweest. Toen Manf doodging ging de IT ook mee.””Ik was er toevallig vorige week even. Rustig! Kut gedraaid ook. Eén of andere nieuwe goser. Sjaan was er niet.””Nee, die vult lekker zijn zakken natuurlijk. Gelijk hebt die.””Ik vind Sjaan ook kut draaien. Veel te veel hetzelfde. Vroeger was ie goed. Zo, moet je dat wijf zien!””Die heb ik ook gehad””Tieft op””Ja echt. In de Mazzo ontmoet. Dat was op die avond dat die inval was. Ik kon nog net op tijd alles weggooien anders was ik gepakt!””Had je veel bij je dan?””Ja, gewoon, normaal. Paar grammetjes cook, tien, twintig pillen en wat GHB.””Daar wordt je echt niet voor opgepakt hoor. GHB is trouwens niet illegaal, hè?””Nee, nog niet. Maar ik heb het toch maar weggegooid. Zonde, was goeie cook.””En ken je haar? Die blonde met die knoppen?””Nee, geil man. Heb je die ook gehad?””Ook gehad. Die was vaaaag toen ik haar voor het eerst zag. Dat was in Nighttown! Lache man. Heb ik haar meegenomen en in de auto liggen rampetampen.””Hoe doe jij dat toch man?””Jaaaa…geheim van de chef, hè?”………”Hé, ik ga effe een rondje lopen. Kijken of er nog wat te scoren valt. Heb jij trouwens nog pillen bij je?””Nee. Ik moet ook nog wat regelen. Heb jij Bobbie gezien?””Bobbie wie?””Bobbie. Ken je toch wel? Bobbie! Die kale bolle.””Misschien als ik hem zie. Misschien heb Dré pillen bij zich.””Dat is rotzooi man. Kutpillen heb die altijd!””Ja, wat moet je dan? Der wordt hier kutgedraaid dus als ik het nog een béétje naar mijn zin wil hebben…””Ik kijk wel effe. Als ik wat heb hoor je het wel.””Anders ga ik wel gewoon naar huis. Het is hier toch kut. Kutpubliek, moet je die gasten zien joh. En die buitenlanders!””Ja, het wordt steeds erger. Ik discrimineer niet hoor, maar die gasten vragen erom om gediscrimineerd te worden!””Ik haat ze. Ben ik eerlijk in.””Ja, je heb gelijk. Hier, die homo's zijn er ook weer. Vuile nichten. Die zijn ook altijd in de Lex.””Die zijn smerig! Ik mot er niet aan denken! Brrr.”………..”Hé, ik denk dat ik maar ga. Ik ga toch wat rustiger aandoen. Die pillen werken ook niet lekker meer. Vroeger had ik aan een half salmietje genoeg en nou heb ik er zes in en ik voel nog helemaal niks. En die feesten zeggen me ook niets meer. Kutmuziek man. Wie staat er eigenlijk te draaien?””Jurregen geloof ik. Of nee, dat is niet Jurregen. Ik weet het niet. Ik vind het in ieder geval helemaal niks.””Ga je mee? Ik loop wel gelijk met je mee. Het wordt toch niks vanavond. Effe me jas halen.””Ik wacht hier wel even. Heb jij een piekie voor de portier?””Nee, ik ken die gasten. Ik geef nooit wat. Ken zo doorlopen.””Wat een kutavond.””Ja, het gaat achteruit. Vroeger waren de mensen tenminste nog leuk, sfeer top, pillen goed…goede muziek””Ja, je hebt helemaal gelijk. Toen was iedereen nog vrolijk en positief””Mensen zoals wij zie je niet veel meer op parties.””Ik weet het. Hé, ik zie je.””Zie je man.” Is er veel veranderd in die laatste vier jaar????PS: Ondanks tijdgebrek schrijf ik nog wel regelmatig op de petervanleeuwen.web-log.nl site. Korte mini-columnpjes, zeg maar. Spoedig weer een gloednieuwe, gewone column.Ik weet heus wel dat ik fout zit…. het heeft veel te lang geduurd.