Niet denken dat ik dit tempo vol kan houden, binnen twee dagen een column. Zeker niet zelfs. Maar WAT was ik trots toen ik gisterenmiddag van Mark te horen kreeg dat de column een eigen button heeft gekregen op deze page. Mijn leven kent weinig hoogtepunten (mijn vriendin klaagt constant, maar daar gaat het nu niet om), maar dit is er duidelijk wel één. Trots. Zoals je ook trots bent als je je eerste feest geeft. Goed, uiteindelijk kwamen er bij mijn eerste feest 98 mensen, maar VOORAF was ik trots. Trots als je je rijbewijs haalt. Ik sloeg/slaagde voor mijn rijbewijs al na twee keer. Trots als je voor het eerst zelfstandig in de auto mag stappen. Mijn vader vond het nog wel eng, dus ik mocht wel zijn auto lenen maar hij zei wel:”Niet van de stoep af, he?” Trots. Ik vind het in ieder geval leuk dat Mark zoveel moeite heeft laten doen om mijn column te plaatsen. De bedoeling is dat ik wekelijks (of iets vaker, afhankelijk van de beschikbare tijd) een aantal gedachten op papier zet. Dat hoeft niet altijd grappig te zijn, want niets is erger dan een column die leuk MOET zijn. Waarmee ik geenszins wil zeggen dat een column niet leuk MAG zijn. Integendeel. Maar ik wordt altijd een beetje moe van die David Letterman-achtige pogingen om hoe dan ook grappig te zijn. En dan heeft hij nog een heel team wat grappen voor hem verzint! Een duurbetaald team. Ik verzin de meeste grappen zelf, maar leen heus wel eens wat uit het ‘circuit’. De leukste grappen pik je wel eens ergens op. Vaak zijn echt gebeurde verhalen het leukst, maar ja, hoeveel van de verhalen die je hoort zijn ook echt gebeurd? Je bent er niet bij geweest, denk ik altijd (een les voor de EO wellicht?) In het housewereldje kom je helaas -net als in de hele maatschappij- het begrip “zinloos geweld” steeds vaker tegen. Aan de ene kant denk ik altijd: als het je oplucht dat je iemand op z’n bek slaat, kun je dan wel spreken van zinloos geweld? Aan de andere kant ben ik toch ook wat banger geworden. Ik ben sinds kort op een sportschool gegaan. Ik wil binnenkort naar “Sensation” in de Arena (1 juli – 50.000 mensen, intieme sfeer) en ik hoorde zoveel over zinloos geweld, ik dacht: “Daar wil ik niet ongetraind aan meedoen.”, maar zo’n sportschool is niets voor mij. Nu hoorde ik laatst wat over Silly’s. Dat is geen houseparty, nee, dat is een afkorting voor silliconen. Niet alleen vrouwen kunnen die laten plaatsen, ook mannen kunnen nu met een flinke “spierbundel zonder spieren” rondlopen. Kost weinig. Kost minder dan 10 ruggen! Deze “ruggen” woordspeling slaat dan weer op de dames die iets teveel silliconen hebben laten plaatsen. Persoonlijk vind ik het jammer dat na een lange periode van “love, peace and happiness” tijdens -zeg maar- mellow parties de gespierde bullebak met zijn zonnebanksilly weer een plaats heeft gevonden in de housescene. Eind jaren 80 was het normaal; breedlopen voor de gasten, legging en push-ups voor de wijven. Zo hoerig mogelijk gedragen, iedereen blij. Behalve de gast die bij het wijf hoorde, want je hoefde maar even te lang naar haar te kijken en je had een knal op je bek. Maar dat was niet zinloos, vond men toen. Helaas ontdek ik nu weer die sfeer van de jaren 80 op de huidige feesten. Als je 6 jaar geleden in de iT tegen iemand aanbotste en zijn drankje uit zijn handen stootte begon HIJ vaak met verontschuldigingen. Zo’n sfeertje hing er toen nog: “Is mijn drankje niet over je wielrenbroekje gevallen?” vroeg hij vaak nog. Ja, je liep voor lul, maar van agressie was toen geen sprake. Eigenlijk zou het weer zo moeten worden, maar ik vrees dat het te laat is. De “kicke-gek” types hebben het overgenomen van de serieuze houser. Die gaat nu loungen; dat is op de bank liggen (zoals ie de hele week al doet) maar dan met groovy relax housemuziek en tegen forse betaling in een club die de “NL Lounge” of “Supper clup” heet. Leuk. Je ligt dan op een sofa en eet druiven, geloof ik. Ook dat is niks voor mij. Ik denk dat we toegaan naar een situatie waar kleine feesten gaan worden gegeven en uitsluitend uitgenodigde mensen zullen worden toegelaten. Mark van Dale en ik denken erover om zoiets op dinsdagavond te gaan proberen. Mark weet dat nog niet, maar het idee sprong mij vandaag te binnen. We gaan namelijk een radioprogramma maken voor DanceNet FM (internetradio) en gaan dat op dinsdagavond opnemen in een geheime lokatie. Het lijkt mij leuk om uitsluitend genodigden aanwezig te laten zijn bij die opnames. Geen Hulken, geen Silly’s, gewoon “leuke” mensen. Het lijkt mij een top idee. De toekomst? Wie weet. Tot die tijd ga ik trainen en Seagal-films kijken, want ik wil voorlopig nog wel even naar clubs en feesten toe.