Mijn gesprekje met Michel de Hey van 2 columns geleden is weer zeer actueel geworden na het sluiten van discotheken als De Danssalon en Cubic (Marcanti). Vooral het sluiten van laatstgenoemde heeft toch wel een schok teweeggebracht.

Jarenlang werd Kremlin (wat in Cubic werd georganiseerd) gezien als één van de bestlopende en hypende clubs, zoals dat nu met de Matrixx het geval lijkt. Pas na de invoer van de progressuf muziekstijl was het duidelijk dat Kremlin een andere kant op moest. Het heeft niet meer zo mogen zijn.ID&T gaat de zaak overnemen en zal ongetwijfeld voor een nieuwe Impulz zorgen (grappige verwijzing naar de concurrent, okee, een verwijzing, laat dat “grappige” er maar vanaf) en voor de Danssalon zullen er wel stille tijden aanbreken want wie wil er nu nog een club beginnen? Gek genoeg nog aardig wat mensen, lieve lezers, want veel jongeren hebben nu eenmaal die jongensdroom om ooit een discotheek te hebben. En dat gaat dus vaker mis dan goed. Maar goed ook, anders hadden we nu zo’n 2 miljoen clubs in Nederland en waar moet Dance Valley dan nog publiek vandaan trekken?

Over Dance Valley gesproken: het is op z’n zachtst gezegd weer een gekkenhuis op voorhand. Terwijl de organisatie er alles aan doet om met de helft aan bezoekers toch dezelfde winst te maken (75 Euro is natuurlijk bijna het dubbele van vorig jaar, toen een kaartje fl. 100,- kostte) en ditmaal probeert te zorgen dat de bezoekers om 12 uur snel weg zijn in plaats van op de snelweg zijn, zijn de zwarthandelaren volop bezig de overgebleven kaartjes voor woekerrrrrr-prijzen van de hand te doen. We praten hier over bedragen van 125 tot 150 Euro! Voor een feestje! Waar gaat het nog over? Natuurlijk, ik wil ook graag naar Dance Valley maar om daar nu 10 weken uitgaan aan op te offeren vind ik ver gaan (mijn uitkering wordt weer gekort omdat Mark van Dale me hier en daar wel eens op de gastenlijst zet en dat tegenwoordig bij mijn inkomen getrokken wordt!)

Toch zie ik uit naar deze zomer, heel gek. Jammer dat Guus Hiddink het nèt niet gehaald heeft om met Zuid-Korea tot de finale door te dringen. Jammer, jammer, jammer. Als hij de Duitsers (onze lievelings-vijand) had uitgeschakeld had hij ook in Nederland een standbeeld gekregen waarbij zijn ene voet in Varsseveld zou komen te staan en zijn andere voet in Eindhoven. Het zou inderdaad een flink beeld worden. Guus kan naar huus en waarschijnlijk zal hij bij PSV tekenen. Dat lijkt me zo’n anticlimax! Het seizoen begint voor Nederlandse profclubs namelijk altijd met oefenwedstrijdjes als PSV-Brabantia of PSV-Ijsselmeervogels. Leuk lijkt me dat. De ene week wordt je nog werkelijk als de herrijzenis van Jezus gezien, de andere week sta je in de miezer-regen langs de lijn in Ommen. Lijkt me niks. Dankzij het succes van Guus is het plaatsje Varsseveld een soort bedevaartsoord geworden voor Koreaantjes zo zwart als roet. Dat wordt wennen voor die achterhoekse hotelletjes: “Hoe schrief je oew naam?” Antwoord: “Hé yong ding” En dat tegen een 70-jarige dame! Dat wordt ruzie, daar kan je op wachten. Op het moment dat ik dit schrijf moet Turkije nog tegen Brazilië spelen. Ik hoop dat die Turken winnen. Niet voor de haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk waar de Koerden afgelopen zaterdag de Turken te lijf gingen, maar voor die arme mensen in Turkije die na al die aardbevingen ook wel eens iets positiefs kunnen gebruiken behalve de opgestuurde kinderbijslag uit Nederland. Bovendien heb ik een hekel aan Brazilianen. Dat zogenaamde sambavoetbal waar men over praat heb ik tot nu toe alleen van Senegal gezien en Brazilië heeft een soort misplaatste arrogantie waar ik zelfs nog een puntje aan kan zuigen.

Iets anders waar ik erg naar uitzie is bijvoorbeeld Mystery Land, waar Capital een eigen tent zal “hoosten” (Capital en de «O» zijn nauw verbonden namelijk) en de Fast Forward in Rotterdam waar de «O» dit jaar een Armin «O»nly-truck zal presenteren. “Trouwens, ga je nog op vakantie Peet?” Nee jongens, er zijn geen plannen. Niet omdat ik na het kaartje voor Dance Valley geen reisje meer kan betalen maar meer omdat de reisjes “op” zijn. Het gaat zo slecht in Nederland, je merkt het aan alles, behalve aan de reisbureaus. “Nee, nee…….zit ook heeeeelemaal vol” “Ik heb nog wel een lang weekend wildwatervaren in de buurt van Rusland en ik heb ook nog een midweekje ruines kijken in Iran.” Het is niet te geloven. Ikzelf vind dat niet zo erg. Ik woon ‘op’ Scheveningen (zo zegt men dat hier) en heb dus de vakantie voor mijn deur, zeg maar. En eerlijk is eerlijk, het Scheveningse strand blijft het mooiste gezicht wat er is. Vorig jaar kwam ik weer uit zo’n Bounty-oord terug in Nederland en toevallig was het die dag eens niet “zwaar bewolkt en 14 graden” maar was het topweer! Eén-en-dertig graden geloof ik! Ik wist niet wat ik meemaakte. In plaats van de preutse dames in het Bounty-oord zag ik weer die heerlijke haagse sloeries, lekker bellend of sms-end in het zand, al dan niet met nieuwe topless tieten met tepels erop….heerlijk. Dit jaar is het nog leuker! Het afgelopen jaar heeft echt IEDER meisje een tattoo op haar onderrug, zo, zeg maar, net boven de bips. Dat is me geil! Sommige tattoos lopen net onder het vetertje dat doorgaat als zwembroek en ik ben een nieuwsgierig iemand, ik wil altijd graag weten hoe het afloopt, zo’n tattoo. En dat niet bij alle meisjes zo’n tattoo er leuk uitziet…wat maakt het uit? Je moet maar zo denken: als omaatje heb jij toch mooi zo’n verrimpeld postzegeltje boven je billen die moeten worden afgeveegd door de Thuishulp. Maak je toch op je 90e nog even de blits! De zomer. Ik zie er echt naar uit.

Altijd even dringen bij de opgang van het strand want bijna iedereen wil bij de opgang liggen. Volgens Youp heeft dat namelijk 2 voordelen: niet ver lopen en iedereen ziet je. Ik ben zelf nu bezig met zo’n getattooeeerde ketting op mijn bovenarm ten hoogte van mijn biceps, of althans…die zouden er moeten zitten. Probleem is vooralsnog dat de tattoo Bob niet genoeg schakels had voor die ketting, dus ik wacht nog even. Ik wil trouwens wel iets vinden dat bij mijn penispiercing past want ik vind het een beetje kaal zo. Bovendien ben ik heel onhandig met de rits van mijn broeken en dat heeft de nodige keren tot problemen geleid. Er zijn al fietsendieven die mij met een betonschaar hebben moeten bevrijden en ook dat gaat vervelen. De eerste keer is het wel spannend overigens. Ik kan er niet genoeg van krijgen van die piercings en tato’s (spreek uit: “tato’s”). Er kwamen mensen naar me toe die vinden dat je voor aap loopt als je een tato hebt. Onzin. Hoewel, de aap uit Tita Tovenaar heette wel “Tato”, maar dit is alleen voor de oudere lezers en die hebben zich toch niet laten vangen door een Henk Schiffmacher of een Tattoo Bob. Mag ik hopen. Jullie begrijpen het misschien (behalve de meisjes in de doelgroep): ik bedoel dit cynisch (meisjes met tato: “huh? Cynisch?”) en als ik met deze column ook maar één meisje kan afhouden van zo’n leuk bedoeld kleurplaatje boven de zachte billetjes heb ik mijn doel bereikt.