Vorige week was er niets…en nu is er een fonkelnieuwe site van die Van Dale!!! Hoe doet íe et? Ik wil de webmaster even feliciteren met de geweldige nieuwe vormgeving. Ik ben er trots op dat ik er deel van uit mag maken, echt waar. Zeg, lezers en lezeressen, er zijn natuurlijk nogal wat dingetjes gebeurd die we nog niet hebben doorgesproken. Laten we dat maar eens als de sodemieter doen dan. Daar gaan we: Ten eerste is Mellow Moods terug op dinsdagavond, ditmaal onder de naam “Double M”. Het is al zo'n twee-en-half jaar geleden dat we voor de laatste keer hadden geMellowMoodst dus het was even de vraag of één en ander weer op de rit te krijgen was. Welnu, na twee edities in de Catacomben (naast de Buddha Bar in Den Haag) kunnen we stellen dat “het” dus nog kan! Wat een leuke lokatie, wat een leuke mensen, wat een sfeer! Ik ben zo blij als een klein baasje, om maar een verbastering in het leven te roepen. Ten tweede is 'master-columnist' Mick Boskamp gestopt met zijn dagelijkse column voor partyscene.nl. Vond ik best opvallend nieuws. Mick wordt natuurlijk een dagje ouder, dat is waar, maar ik sprak hem laatst nog en een uitgebluste indruk maakte hij geenszins. Het is natuurlijk best zwaar, zo'n dagelijks verhaaltje. Je komt op een punt dat je alles al eens besproken hebt en de mensen weten het op een gegeven moment wel dat je John Digweed goed vind. Als Boskamp zijnde dus. Toch vind ik het erg jammer dat hij gestopt is. Ik ga het proberen een beetje op te vangen maar dat is natuurlijk een schier onmogelijke opgave. Met de nieuwe site is er tegenwoordig een mogelijkheid dat ik zelf nieuwe columns kan plaatsen dus ik zal proberen dat wat vaker te doen. Maar ja, tijdgebrek hè? Dat is het hele scharreleieren eten. Ten derde is het kabinet gevallen (ik dacht nog: “wat hoor ik toch voor klap?”), een maand voor de verkiezingen! Lijkt me dus knap kut voor Kok. Ja, is kut voor Kok. Klaar. De man was een paar maanden geleden nog DE minister-president, hij heeft zijn vertrek nog niet aangekondigd of hups, daar gaat zijn onkreukbare imago. Is een duidelijk geval van jammer. En waar gaat het nou eigenlijk over? Er zijn misschien wat eventuele mogelijke foutjes gemaakt door de legertob in 1995, er zijn wat moslimpjes afgeslacht onder het fotograferend oog van Dutchbed (foto's zijn nog mislukt ook; kunnen ze nou echt hélemaal niks??) en daar wordt dan zo'n heisa over gemaakt. Alsof wij daar wat aan konden doen! Nou, volgens het NIOD wel, dus dan stapt het hele kabinet maar op. Het is misschien erg om te zeggen maar dat hele Srebrenica-verhaal heeft me echt nooit geboeid. Ik erger me hooguit aan het feit dat elke journalist het anders uitspreekt (Srehbrehnietsja, Srebréé'nitja) en dat ik niks anders meer hoor op het journaal dan “enclave dit, enclave dat”. Lijkt me wel duidelijk dat je beter niet in een enclave kunt gaan zitten, voor je het weet valt 'ie en dan zit je. Genoeg serieus gezeur. Ik wilde eigenlijk alleen maar even zeggen dat ik de nieuwe site zo mooi vind. Een echte column (over house en uitgaan en zo) volgt spoedig. Tot slot wil ik iedereen nog even vragen om te stoppen met die flauwe mopjes over bolletjes-slikkers. Die flauwiteiten als: “Gisteren is er op Schiphol een Surinamer aangehouden met hyancinten-bladeren uit zijn hol – had de verkeerde bolletjes geslikt!” Nou, haha. Leuk hoor. Of dat de Antillianen boos op ons zijn omdat ze overal in de nederlandse bladen lazen: “Ik wil Bolletje” -vervolgens komen ze ze brengen, is het wéér niet goed!!!Het is allemaal zo flauw. (Natuurlijk vind ik ze wel grappig maar daar gaat het niet om) Maar goed, ik ga zo eens naar een reünie van mijn Middelbare School, het Nederlands Lyceum. De school is inmiddels opgedoekt (na mijn jaar was er natuurlijk geen eer meer te behalen) maar sommige leerlingen blijken nog te leven en die ga ik dus zo ontmoeten. Als het leuk is geweest zal ik het nog wel even vertellen. Volgende keer weer. Maar…..mooie site!