Wat is er toch aan de hand in dit land? Eén weekje niet opletten en je hebt een hoop rare dingen gemist. Het leek me wel even leuk om even wat dingetjes door te nemen voor diegenen die niet hebben opgelet deze week.Zo is uit onderzoek gebleken dat maar liefst 50% van de Volendamse jeugd in het weekend cocaine gebruikt!! Dat is één op twee, zeg maar de helft dus. De landelijke norm is 3%, dus het mag opvallend genoemd worden dat uitgerekend de Volendamse jeugd (of wat er van over is) het witte snorkelpoeder zo kan waarderen. En niet zo weinig ook! Er gaat volgens schattingen per weekend een kilo coke naar binnen bij de Volendamse jeugd! Dat is pas 'ons kent ons'! Nu heeft Volendam altijd een rare traditie gehad op drugsgebied want een stickie roken vind ik tot daar aan toe maar een paling roken vind ik vrij bizar. Flauw. Geinig? Dan heb ik nog veel meer flauwe grappen over dit onderwerp maar die zal ik toch maar voor me houden. Voor je het weet zit een knetter-stonede Volendammer dit stukje te lezen en heb ik de grootste problemen.Trouwens, het verklaart waarom Jantje Smit opeens “Jan” genoemd wil worden! Je krijgt toch zelfvertrouwen van dat spul? Dat moet het zijn. Ik vroeg me al af hoe dat kleine pikkie het allemaal volhoudt met al die optredens in Duitsland. Ik ben zelf één keer in Volendam geweest en heb toen echt de toerist uitgehangen, dus: op de foto. Je kent dat wel, zo'n uitgesneden bord met een foto van een man in klederdracht en dan moet je je hoofd door zo'n gat steken en dan lijkt het net echt. Ja. Ik heb er toen helemaal niet bij nagedacht dat het cokegebruik zo extreem was. Tuurlijk, het duurde even voordat de man terugkwam met de foto maar dan verwacht je toch niet dat hij heel iets anders ontwikkelt dan alleen die foto? Ik begrijp ook nu pas waarom er altijd van die achteruitkijkspiegeltjes aan die mutsen van de klederdracht zitten! Is gewoon uit praktische overwegingen, blijkt nu, altijd een spiegeltje bij de hand. Natuurlijk heb ik geprobeerd om bij een jongen uit Volendam even te checken of het nu echt zo erg is met dat coke-gebruik onder jongeren, maar toen ik hem belde kreeg hij steeds een lijntje tussendoor dus dat heb ik maar opgegeven.Nog zo'n grappig drugsverhaal las ik deze week in de krant: er is een lerares afgevoerd naar het ziekenhuis omdat leerlingen vier XTC-pillen in haar thee hadden gegooid, onder het motto: juf houdt wel van een strak bakkie. Toen ik het las moest ik wel even lachen maar ik begrijp ook wel dat als je als Juf niet uit Volendam komt je waarschijnlijk nooit 4 XTC-pillen tegelijk hebt genomen en zeker niet tijdens je werk. Dus ik kan me voorstellen dat Juf even in paniek raakte maar dat is nergens voor nodig meid! Heb je dat ook een keer meegemaakt en ze zeggen niet voor niks in die nieuwe wervingscampagne: “je leert het meest vòòr de klas.” Dan was er nog het nieuws dat Mental Theo samen met Neerlands dorpsgek Johan Vlemmicksx in een een politieke partij is gaan zitten. De “Feestpartij van Nederland” wil een Minister van Feest in de nieuwe coalitie. Mental Theo, die altijd met die 12-jarige meisjes loopt te geilen op MTV/TMF gaat in de politiek! Hij is al kaal, dus de eerste vergelijking gaat op. Bovendien is het fijn dat dan eindelijk “pedofilie” een beetje uit het verdomhoekje wordt gehaald. Het was toch altijd een beetje een ondergeschoven kindje in de politiek.Prins Bernhard heeft zichzelf ook weer even onsterfelijk gemaakt (alweer?) door zelf met zijn BEN-abonnement naar de krant van wakker Nederland te bellen. Hij wilde de boete van de twee winkelbedienden van de Albert Heyn die een overvaller te pakken hebben gekregen betalen. Zo is de Prins dan ook. Hij past niet, zoals Albert Heyn, op zijn eigen kleintjes (er lopen er nogal wat rond in de wereld schijnt het) maar in dit geval wilde de Prins een daad stellen: beloon assertieve mensen, hij heeft per slot van rekening zelf ook op bepaalde momenten in het verzet gezeten! En dat verraden van de Slag om Arnhem…ach, laten we daar nou maar niet meer te zwaar aan tillen. Het is toch goed afgelopen uiteindelijk? Aanvankelijk dacht ik dat de Prins een goede opmerking maakte (en dat voor een Duitser!) maar nu blijkt dat het verhaal wat genuanceerder in elkaar zit en dat de twee mannen een eenmaal geboeide man even lekker hebben staan afrossen. Alsnog prima, zou je zeggen. Neenee, jongens. Dat was geen beste move van de Prins die zich natuurlijk weer van geen kwaad weet. En dat Albert Heyn dezelfde initialen heeft als een Duitse dictator die van 1933 tot 1945 de leiding had in Duitsland is natuurlijk puur toeval.Zo, dat was even een greep uit het nieuws van deze week. Zo zie je, even niet opletten en je mist de leukste dingen! Aanstaande zaterdag ben ik op Capital in de Statenhal in Den Haag alwaar ik de nodige werkzaamheden zal moeten verrichten dus ik zal weer een kritisch werkverslag maken van die avond en van de voorbereidingen daarop. Bij deze beloofd. Goed, dan zou ik zeggen: maak er een mooie week van, ook als je niet in Volendam woont.