Op de één of andere manier merk je aan iedereen dat de Zomer er weer aan zit te komen. Vrouwen kleden zich weer wat aantrekkelijker en zelfs ik ben de laatste tijd redelijk “stunning” gekleed, al zeg ik het zelf. Nu ik ook nog een officiële BMW zonnebril heb gekregen moet het deze zomer volgens mij voor mij een walhalla van spetterende sex, brute orgies en overdreven mooie vrouwen worden. Of het moet héél raar lopen. Maar goed, het blijft een vreemd fenomeen, de mens an sich. Hoho, klinkt als een zwaar onderwerp misschien maar het gaat goed komen dus doorlezen. O ja, eerst even dit: ik heb de afgelopen weken weinig tijd gehad voor een nieuwe column trouwens, sorry. Het komt ook wel een beetje door de activiteiten op mijn web-log, waar ik elke dag een stukje proza van de hoogste categorie aflever en zelfs aan mijn creativiteit komt een einde. Zo, dus even niet meer zeuren over een nieuwe column. Die oude column van vier jaar terug, die ik vorige week plaatste op deze pagina, kenden de meesten van jullie toch niet en daarbij: goedkoop succes is ook succes, zeg ik altijd.Goed, de zomer komt er dus aan. In dat kader even dit: vorige week hoorde ik toch wel een hele leuke versiertruc van een vriend van mij. Ik vond hem zo grappig dat ik hem even moet melden, dit om jullie mee te laten genieten en misschien van een tip te voorzien. Voor hem is de truc nu wel verpest, maar hopelijk doorstaat de vriendschap dat. Let op, want de truc is voor mannen en vrouwen inzetbaar. Kan niet misgaan volgens mij. Het grappige is dat genoemde vriend de truc niet van te voren had bedacht maar dat het volledig spontaan ontstond. Hij liep op een meisje af en zei: “Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet…”, waarop het meisje zei: “Waarmee?” en vervolgens wees hij op een wildvreemd stelletje dat innig stond te zoenen. “Dat is mijn vriendin”, zei hij. “Wat moet ik daar nou mee?”, waarop het meisje zei: “Ik zou wraak nemen!” en vervolgens zoende ze hem vol op den muil. Ik vond hem briljant. Nu is er natuurlijk een MAAR. Er is een mogelijkheid dat het niet iedereen lukt. Ten eerste: er moet eerst een wildvreemd zoenend stelletje zijn (hopelijk echt wildvreemd, zodat het meisje niet zegt: “dat is mijn zus”), ten tweede: het meisje dat je benadert moet wel vrijgezel zijn zodat je niet op je bek geslagen wordt door haar vriend die even een drankje ging halen en ten derde (niet onbelangrijk): je moet er wel zo uitzien dat het meisje het gewenste antwoord geeft en niet “dat worden stille tijden voor je dan” of iets dergelijks. Maar goed, dat is een kleinigheidje. Kortom: een vrijwel waterdichte versiertruc. Graag gedaan, zo vlak voor de zomer. Vreemd is dat toch, die drang naar het andere geslacht. Of hetzelfde geslacht, sorry jongens, ik wilde jullie niet vergeten. Toch heb ik er weleens over nagedacht hoe het zou zijn als er geen vrouwen op deze wereld waren. Gewoon, nooit geweest. Niemand kende het fenomeen. Iedereen was man. Lijkt me aan de ene kant wel erg makkelijk op sommige momenten. Je kan lekker met je vrienden op stap, sterker nog: je kunt alléén nog maar met je vrienden op stap. Lekker achter de wijv….o nee, dat dan niet natuurlijk. Véél minder weekbladen in de winkel, geen Libelle, Story, Opzij of Margriet, kleinere parkeerplaatsen, want inparkeren is een fluitje van een cent voor mannen, nooit meer nodeloos wachten bij het rode stoplicht omdat er weer ééntje de moter laat afslaan, nooit meer naar vervelende verjaardagen, nooit meer naar Opa en Oma maar gewoon alleen naar Opa (en die gaat altijd eerder dood dus je hebt meer vrije tijd), alleen nog maar lachen, lachen, lachen met de boys. Natuurlijk, bij de geboorte van een nieuwe man wil je niet toekijken, lijkt me een pijnlijke bevalling door die nauwe plasbuis, maar eenmaal geboren is het lachen geblazen, lekker voetballen, op straat spelen zonder dat er een moeder je naar binnen roept als het nét leuk begint te worden…. heerlijk. En voor mensen als Kelly natuurlijk een paradijs.Ik sla even door. Aangezien ik al vaker ben uitgemaakt voor sexist zal ik ook even de andere kant van het verhaal schetsen dames. Als er geen mannen zouden zijn. Hmmm, moeilijker voor te stellen. De hele dag bij de kapper zitten bladeren in één van die honderden magazines gaat ook vervelen, de dames hebben dan ook niks meer om te zeuren, zouden zélf een keer moeten gaan werken (lijkt me ook wennen), hebben dan wel lekker ruime parkeerplaatsen omdat inparkeren toch een crime blijft (of er nou mannen zijn of niet), er is nooit meer voetbal op televisie (!!!), de criminaliteit beperkt zich tot het stelen van potjes nagellak (want 99% van alle ruzies tussen vrouwen gaat altijd om mannen!) en hoe jullie zwanger worden: geheel een vrouwenprobleem. Dat zoeken jullie dan maar uit. Maar, zoals Jurassic Park ons heeft geleerd: “life will find a way” dus niet gelijk in paniek raken. Zo heel erg ondenkbaar is dat trouwens niet, er zijn al onderzoeken gedaan waarbij de man niet eens meer nodig is om een vrouw zwanger te maken. Jammer dat de baby erg op een oerang-oetang leek, maar toch: voor ons, mannen, is het enge gedachte. Jullie weten trouwens dat ieder mens vlak na de verwekking, als embryo dus, ’vrouwelijk’ is? Wisten jullie niet? Is echt zo namelijk. Je weet alleen hoe dat gaat, sommigen ontwikkelen zich verder, anderen blijven stilstaan, zo is het nu eenmaal, zo zal het altijd blijven.Goed. Dan nu weer even alles goedmaken want dit alles was natuurlijk komisch bedoeld. Voor je het weet zit ik weer bij Barend en Witteman (dat programma waar zowel Barend als Witteman niet meer aan meewerken, maar goed) uit te leggen dat ik geen vrouwenhater ben, dat ik géén issues heb, dat het alleen maar voortkomt uit een soort geiligheid om toch weer een column af te leveren, enzovoorts, enzovoorts. En daar heb ik geen zin in. Flikker op. Goed, nog even tot slot: Veel mensen vinden clonen heel eng. Clonen is door middel van cel-splitsing een identiek persoon creëren en mensen vinden dat eng. Ik zie het probleem niet zo. Ten eerste ken ik zat mensen waar ik er graag véél meer van wil zien en tegelijkertijd zie ik er nog veel méér die ik juist nóóit meer wil zien. Er zijn natuurlijk meer dan genoeg mensen waar we heel graag per direct afscheid van nemen, of ik nu Murat D. noem of Dutroux maar ook al die onbekende megasukkels die oude vrouwtjes beroven, vrouwen en homo’s mishandelen, zichzelf opblazen (sexpoppen even uitgezonderd) uit naam der God of Allah of weet ik hoe ze allemaal heten, in een discotheek zichzelf helemaal misdragen en een glas in iemands gezicht duwen en bijvoorbeeld René Froger, die in zijn reality soap weliswaar precies laat zien wat voor persoon hij is maar in het geval van Froger is dat ook precies het probleem. Lijkt me stug dat die concerten gaan uitverkopen. Ok, Froger hoeft dan niet dood maar om de rest van de voorbeelden zal ik geen traan laten. Cloon dan lekker een hoop leuke mensen, lieve mensen, vrolijke en positieve mensen. Ik zie het probleem niet. En als we dan toch gaan clonen is één van bovenstaande scenario’s misschien toch nog uit de kast te halen?Nou, toch maar niet. Een mens moet zich ook kunnen ergeren en dan is een vrouw altijd wel handig.